от koceto » 07 Апр 2015, 20:35
Ха..... вчера си играх аз със сместа на ПХ, но не знам дали от това, че докато видя кое как и какво прави направих смес при по-висока температура на газта. Принципно когато колата работи 15-20 минути на празен ход температурата на газта се увеличава повече от тази, когато карам. Та днес закачих пак кабела и на по-ниската температура започна доста да ми сваля бензиновите времена та се наложи да коригирам. Вмомента съм на 2.9 бензинови и 3.6-7 газови. Изравних графиката до към 4000 оборота и тия дни ще я видя как ще е по-нататъка, но на пръв поглед днес на 2-ра до към 6000 оборота си отиде като студентка в "Плаза". Струва ми се, че във високите е малко по-богата сместа, но то на графиката ще си покаже. Прави ми впечатление, че при малко по-бедна смес мотора на ПХ работи малко по-добре, но пък не искам да я карам на по-бедна смес, за да не ми вдига температурата в горивната камера и да изгаря клапаните. Да не кажа голяма дума, но мисля че малко по малко се получават нещата и когато предположа, че съм я направил както трябва ще се свържа с теб да и метнеш едно око и евентуално ако трябва да и направим корекция. Най-смотаното е, че настройвам когато ходя на работа или когато се връщам от работа и нямам къде да я закова на 5-та със 100 и да сравня бензиновите времена с газовите.... Имам отсечки на разположение, но има коли и просто няма как да блея в компютъра...