ПОКУПКА НА КОЛА ВТОРА РЪКА,

Диагностика на автомобил преди покупка

ЕКСПЕРТНО СЪДЕЙСТВИЕ, ПРОФЕСИОНАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ

Професионална компютърна автодиагностика и задълбочен анализ на всички системи в автомобила преди покупка.

diagnostika

Психологическият фактор при покупка на кола втора ръка и защо е необходимо да се направи диагностика на автомобил преди покупка:

Както всички знаем започва се в интернет или в пресата, преглеждат се много обяви и цени. На "финала" или сте харесали някоя кола или в главата ви е пълна каша и се чудите какво да изберете. Различни ваши познати ви препоръчват автомобили от които, са много доволни и пр. Доказано е, че когато човек харесва нещо, било то кола или жена е склонен да омаловажава недостатъците или по-лошото, да не ги забелязва! Сигурен съм, че много от вас, които са купували вече автомобил втора ръка, често си казват на ум: Как не го видях това когато я купувах??? Вие не сте виновни, просто човешката душа, когато желае нещо прекомерно е склонна да прави сериозни компромиси, които в последствие излизат доста солено! Когато автомобила има някакъв дефект, продавачите обикновено небрежно казват: "За 50 лева ще се поправи това е дреболия :)". Когато обаче ви вземат парите и тръгнете да отстранявате проблема, тези 50 лева много често се превръщат в 500 и повече. Ако някога сте си купували черно BMW на 10 години, 80 000 км пробег, спортно окачване и първи собственик на 73 години - свещеник пътувал с него от черквата до вкъщи (според търговеца)... Отваряте вратата на измъченото BMW и виждате бронзова табелка:

tabelka

знаете какви митове и легенди разказват продавачите за произхода и експлоатацията на даден автомобил.

Затова хората казват: "Жена и кола втора употреба се избират по външен вид...ЧАК ПОСЛЕ РАЗБИРАШ КАКВО СИ ВЗЕЛ!"

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ЛЪСКАВОТО КУПЕ И ИЗМИТИЯТ ДВИГАТЕЛ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ! ИНВЕСТИРАЙТЕ В БЪДЕЩЕТО - РАЗУМНО С НАС!

Можете да разгледате статистиката за здравина и надеждност на употребявани автомобили от TUV - Германия ТУК. Включва коли на възраст от 4 до 11 години.

Какво предлагаме:

 • Оглед и тестване на автомобила.
 • Пълна компютърна диагностика на всички достъпни системи в колата.
 • Диагностичен рапорт. ПРИМЕР виж ТУК.
 • Проверка за манипулация на километража при марки и модели, които го поддържат (реални километри).
 • Измерване дебелината на боята и лака (показва 100% дали автомобила е пребоядисван след удар).
 • Проверка за корозия и течове.
 • Препоръки относно цена и състояние на автомобила.
 • С нашата услуга можете да си спестите много главоболия и нерви при закупуване на автомобил втора ръка.
 • Цената на услугата е 50.00 лева.

Видове на употребяваните автомобили прелагани в България:

 1. ВТОРА употреба: Това са автомобили употребявани в европейските държави, на около 5-6 годишна възраст от средната класа местни жители и по-заможни хора. Тези автомобили обикновено са продадени поради обновяване на автомобилният парк и изтичане на гаранцията. Автомобилите от този тип са на РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ в рамките на 150 -200 хиляди, ако не са били служебни. Остатъчният ресурс на основните агрегати при добре подържана такава кола е около 100-150 хиляди километра.
 2. ТРЕТА употреба: Това са автомобилите от горната категория вече продадени на хора с по-малки възможности от европейските държави. Обикновено тези хора не са Швейцарци, Германци и пр.; а емигранти от турция сърбия и др. с по-нисък социален статус и подобен на нашия манталитет. Подобни автомобили на възраст 8-10 години обикновено са с минимален остатъчен ресурс на основните агрегати и се предлагат у нас като ВТОРА УПОТРЕБА НОВ ВНОС. Километража на тези коли в родните им държави показва около 300 000 км. Когато новия внос се подготви за продажба у нас на таблото се вижда свежия пробег от 130 000км. Тези автомобили са продадени на Българските търговци, поради две основни причини или са претърпели лек инцидент или имат техническа неизправност, това се отстранява или маскират преди колата да излезе на пазара.
 3. ЧЕТВЪРТА употреба: Това са автомобили на преклонна възраст над 13-15г. от горната категория вече закупени и регистрирани от Български граждани, карани година-две у нас. Обикновено предлагани: "От частно лице". Ако сте прочели горните редове мисля, че е безсмислено да описвам състоянието и реалните километри на тези коли. Такива коли има и в така наречения НОВ ВНОС, просто са сменили достатъчно собственици в Европа.
 4. НАХОДКИ (УНИКАТИ): Това са много запазени автомобил на сериозна възраст от 12 и нагоре години, които са били собственост на ентусиаст автомобилист, полагал големи грижи за машината. Това са хора които са влюбени в колите си. От такъв човек можете да закупите реновиран автомобил в отлично състояние за годините си. Подобни коли се срещат рядко и се намират трудно... но кой знае ако имате късмет може и да попаднете на такава кола.

ЗАБЕЛЕЖКА: Повечето автомобили, произведени след 2007 година покриващи стандартите ЕВРО 5 или ЕВРО 6 са със скъсен живот на основните агрегати, спрямо автомобилите произведени преди това. Това се дължи на две основни причини:

1. Натоварване на двигателите и повишаване на тяхната ефективност (от малка кубатура се вади голяма мощност и въртящ момент), което е добре за икономичноста и вредните емисии, но скъсява живота на двигателите по обясними причини.

2. Основните агрегати се проектират с помощта на компютърни симулации да издържат около 6 години, преди в тях да настъпят значителни износвания. Или иначе казано докато колата е в гаранция проблемите да бъдат минимални.


Шега относно възрастта и живота на колите и хората:

Когато навършели 10 години влизали в ПУБЕРТЕТА и започвли да не слушат. Около 14 годишна възраст се наблюдавал тежък пубертет при малолетните с неговите характерни последици. При навършване на 16 години получавали лична карта и започвали да си правят, каквото си искат. На 18 са пълнолетни и ви напускат окончателно. Има изключения, които до 30 годишна възраст живеят с родителите си, но само родителите им знаят какво им коства това!


* Моля, не ни разпитвайте по телефона, каква кола да си купите, какви са проблемите на дадени модели и пр. Услугата е платена и не е телефонна. Благодарим ви за разбирането.

КОНТАКТИ

Безплатен наръчник за автомобилна диагностика на Български език.
Учебник / наръчник за диагностика и употреба на диагностични скенери LAUNCH (PRO серия)

БГдиагностика - София.

 
Нагоре